Oct 10, 2010

16.

1.Aku suka nama Salamiah.I dont know why.Macam bila dengar nama tu, there's a lot of story behind that person.Banyak drama.Sesuai sebagai signature aku,intangible nya.

2.Rindu untuk bermain volleyball.Perempuan, mostlynya tiada yang pandai main volleyball jadi sangat susah mahu cari team untuk masuk court.Oh, ye.Coach kata, im good in setter position sebab setting bola canteq.Heh.

3.Aku rasa, aku hanya boleh stop mendengar musik sebelom tidor hanya selepas malam pertama.Haha.Sebab, sebelom tidor, kalao tiada musik kat telinga, mata aku terkebil-kebil.Susah nak pejam.Sekarang, aku suka layan late night love song di Red FM.Best =)

4.Berdiet untuk menjaga badan, itu bukan aku.Selalunya, berat badan aku turun sebab emosi aku di disturb oleh banyak benda di sekeliling.Formula aku, mahu turun berat badan, carilah masalah.Heh.

5.Aku tidak suka dengan istilah kawan baik, tapi bila kamu sudah ber in relationship dengan somebody, kamu sudah tidak perlu aku.

6.Someone said that im hillarious.Fun to be with.Tapi sebenarnya aku sangat serious orangnya.Haha.

7.Cinta.Pada aku satu sahaja, biar action speaks more louder than words.Tidak perlu direpeat banyak kali perkataan I LOVE U, tapi at least kamu bertanya keadaan dia bagaimana untuk sehari itu.Akan rasa dihargai.

8.Cita-cita aku dulu mungkin mahu menjadi architect.Tapi, aku sudah malas, sakit otak 10 kali ganda dari orang lain.Cukuplah, aku jadi architect untuk journey aku sahaja.Merancang dari sekarang apa yang aku mahu dalam hidop, walaopon yang dirancang selalu tergelincir dari trek =P

9. Aku tak tahu apa hikmah mama sakit.Sangat susah mahu menerima this fact, espeseli on that day masa mendapat report.Yang aku tahu, aku cakap kat mama mahu beli topup, then di depan kedai runcit tu aku menangis seorang.Tapi, bila aku pikir balik, kalao mama tak sakit, aku tak masuk dapur sampai hari ni.Juga takkan pandai manage rumahtangga.Thats all.

10.Aku sangat admire kawan baik aku sendiri, Zabrina Ezura.Dia istimewa, rugi bagi lelaki yang mengecewakan dia.Untuk Zabrina, saya sayang kamu.

11.Mula menulis blog semasa aku hilang cinta pertama dulu.Nampak macam bodoh, tapi it is a good medium untuk all out apa yang hidden di dalam.Se immature aku, menelan panadol berpapan-papan ketika kecewa memang tindakan yang bangang.

12.Rindu untuk ada partition sendiri di studio, seperti dulu.Aku suka partition aku semasa semester 3 degree.Lapik meja aku retro, kaler merah polka dot.Bawah meja tempat tidor, bila sudah tidak ada mood untuk design.Rindu suasana studio lah.

13.Lelaki dan perempuan tidak boleh menjadi kawan baik.Something will be happen, kuch kuch ho ta hei.Mungkin ya, mungkin tidak.Aku pernah jatoh cinta pada kawan baik sendiri, tapi aku juga punya ramai kawan baik lelaki yang memang sudah rasa seperti sibling sendiri.No heart feeling.Terpulanglah.

14.Aku enganged dengan ramai people.Tapi di hati, tidak pernah lebih dari satu.(mungkin tidak perlu di highlight begini untuk menunjukkan aku loyal, tapi persepsi orang selalu different.Well, mulut tempayan boleh ditutup, mulut orang susah).

15.My bestfriend's girl.Aku sangat suka filem romantik komedi arahan Howard Deutch ni.Tak tahu bagimana mahu menulis message daripada this story, tapi, sweet.Tengok lah, kalao missed.

16.Dulu, aku selalu tertanya-tanya, apa yang gf-bf borakkan bila dorang dating?Is it only about their future? Mahu anak berapa orang, nak beli banglo kat mana? No lah. Bila sudah experienced, aku sudah paham.Bila kamu bercinta, atmosfera tak tight pada hal relationship dan future semata-mata.Kamu salah letak lipstik pon mahu diceritakan dengan panjang lebar kepada si dia=)

5 comments:

 1. tang kalau kecewa telan pandol berpapan2 tu mmg sangat childish...lelaki pn dah tak takut ngan ugutan LAME cmtu..kalau kecewa,sile buat2 happy depan kawan2 n family tapi dalam hati berkecai..confirm kurus! formula tu berkesan pada aku jua afni....hahaha

  ReplyDelete
 2. itu mungkin satu faktor mengapa berat bdn aku susut 7kh wanie.heh.if kecewa bercinta, just move on =)

  ReplyDelete
 3. why only 16...aku rasa more than that pon leh afnie...heheee...coz if 16 rasa jp sgt aku membacanyerr...

  ReplyDelete
 4. kadang2 kita mencari dan dicari, berjumpa dan terjumpa, meninggal dan ditinggal, menghargai dan dhargai...in different way~ kawan tetap kawan

  ReplyDelete
 5. mohammad al-aiman like this =D

  ReplyDelete