Aug 2, 2009

10 things i hate about them

Lelaki. Ini ada mesej untuk mereka yang berkenaan.Sila abaikan jika tidak ada berkaitan dengannya.

1.Aku tak berminat nak jadi spare-tyre atao orang ke-3 dalam any hubungan walaopun kadang-kadang pertemuan dan perkenalan tu kita tak jangka dari awal dengan siapa. Aku takde masa.

2. Tolong jadi diri sendiri ketika berjumpa aku. Aku dah cakap banyak kali, keluar pakai selipar, short dan baju bundle pon aku tak kisah. Tolong jangan heavy, macam orang nak pergi party kat club.

3. Aku independent dari kecik. Jangan manjakan aku sampai aku tak boleh nak buat apa dengan diri sendiri.

4. I'm workaholic. Serius. Tengah aku bekerja aku tak perlukan SMS dari sesiapa untuk bertanya samaada aku sihat atao tak? Dah makan atao belum? or nak tido kol baper? It will disturb my concentration.

5. Im also unorganized person. Setakat aku still single ni, aku rasa biala aku tentukan idop aku sendiri. Biala nak tungggang terbalik ke, don ever determine my life. Aku ada masa sendiri bila masa aku nak mandi, nak makan, nak keluar dengan sape, or nak tutup hp satu hari ke.

6. Lagu ni jiwa. Jadi, mesej cinta tak sampai melalui lagu yang bukan jiwa aku. Berapa kali aku dengar pon mungkin aku tak dapat ingat melodi dan liriknya. So, jangan komplen if aku buat dek bila lagu dah diputar banyak kali tapi aku tak paham maksudnya.

7. Sorry, aku paling tak suka menunggu orang dan aku juga tak suka orang menunggu aku. Jadi, dah cukup terang kot untuk di terjemahkan lagi.

8. Pemikiran aku maseh konservatif rasanya. Duduk kat kampung dengan opah dari kecik,paham-paham jela. Nilai ketimuran tu aku pegang lagi. Mungkin ade certain cara hidop orang bandar sekarang yang aku tak dapat nak adapt, jadi jangan teros consider aku boleh terima. Aku tak terlalu open-minded.

9. Sebelum kamu kol aku, bersedialah dengan bende yang kamu nak ceritakan. Tak perlu samapai aku boleh menggoreng ikan sementara menunggu kamu menyusun ayat.

10. Aku bukan budak sekolah menengah baru belajar nak bercinta. Setakat ayat " u jump, i jump" aku dah bosan nak dengar. Tahap umur cam aku dah tak layan ayat berbunga kot. Apakata kamu berkongsi dengan aku tentang cerita yang lebih realistik dan ada unsur patriotisme.









3 comments:

  1. Saya suka 6,7 n 10....

    smoga mereka paham lepas ni ye cik salamiah.. =)

    ReplyDelete
  2. hehehe...

    7 nombor feveret i :)

    ReplyDelete