Feb 24, 2010

Interbiu keje

Pagi ni, keadaan di rumah sedikit clumsy sebab Along ade interbiu keje di pejabat TEKUN Kampar.Semua rasa nervous, dari abah sampaila ke budak kecik Demuk tuh.Haha.Tapi, nasib baik malam semalam aku dah buat homework sikit pasal TEKUN Nasional tuh.Jadi, pagi ni, sambil Along makan nasi lemak dia boleh prepare sikit.(aku rasa aku dah macam personal assistant Along).Oh ya.Terima kasih kepada kawan aku, EffendyDeen yang baik hati lagi hensem sebab tolong aku bagi some information pasal TEKUN Nasional.

For those yang tak tahu TEKUN itu apa, hurm, TEKUN means Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga. Actually ia adalah sebuah perkhidmatan pembiayaan secara mudah dan cepat bagi sesiapa yang mahu memulakan atao memperkembangkan lagi perniagaan.Selain menyediakan modal perniagaan, TEKUN jugak menyediakan peluang-peluang perniagaan serta peluang-peluang menjana pendapatan, pembiayaan modal perniagaan, khidmat bimbingan dan sokongan serta jaringan usahawan. (Skema tiba-tiba ayat aku).Tapi, untuk maklumat lanjut bagi sesiapa yang rasa layak untuk memohon pinjaman TEKUN untuk perniagaan, boleh visit sendiri website rasmi dorang ni k.Just click here.

Okey, berbalik kepada keadaan di rumah aku tadi. For the prepation, abah tolong clean up kasot Along, Kak Intan tolong iron kemeja, mama tolong final check all dokumen yang nak kene bawak, aku pula main kuiz soal jawab ngan Along pasal all the information (just for reminding him again), dan Demuk, kesian dia, merengek-merengek sebab takde siapa layan dia.So, as usual terpaksa la bershuffle depan dia kejap.Ayo.(Lo, nasib baik ko pernah ajar aku shuffle dalam studio dulu.).Haha.Then, baru Demuk ketawa riang.

Around 9.30 pagi, Along bersiap untuk keluar. Mama pon ikot sekali. Manja sunggohla Along aku, pegi interbiu mama escort.Boooooo.Haha.Anyway, kami sekeluarga mendoakan semoga Along berjaya go thru interbiunya dengan baik =)

4 comments:

  1. ajar i 'syafel'? :P

    nanti u interview sapa nak escort?i nak booo.

    haha. :)

    ReplyDelete
  2. hahahhahaha.i indi.pg sorang jeh =P

    ReplyDelete