Jun 24, 2010

Drama tamil di hospital

Semalam aku pergi temankan mama di hospital untuk sesi kimoterapi ke-4 dan jugak buat ct-scan sekali.Masa aku tunggu turn mama, ada pulak patient india yang baru lepas accident disorong dekat kepada aku oleh doktor dan konco-konconya. Betoi-betoi berhenti depan aku pulak tu.Dengan kepala pecah, tengkok pon patah dan darah jangan cakap la, keluar dengan deras, buat aku rasa loya gila.

Then, adela 4 orang family members kepada patient india tu datang mengiringi.Bao dorang aku tak tahan, sumpah.Bau kuah dal.Aku dah rasa macam kat Bombay.

Family members tu mula menangis hiba sebab patient tu tinggal nyawa-nyawa ikan.Aku ni dah lah jiwa kristal, dengan aku sekali bergenang air mata. Sedih jugak kan? Mana tahu, kot pendek nyawa, anak kat rumah siapa nak tanggong makan, pendidikan dorang lagi, astro tak bayar dan lain-lain.

Tapi selepas tu, 2 aci tu mula bertekak. Aku tak tahulah apa yang dorang tak puas hati berdua sebab aku tak paham apa yang dorang bebelkan.Dari bertekak, dah mula acara tolak menolak badan.Kemudian, klimaksnya acara tarik menarik rambot.

Fuyyoo! Best giler tengok. Selalu aku tengok babak ni kat tv jeh.Sekarang secara live wo depan mata.Tapi nasib baikla 2 ane lagi tu meleraikan pergaduhan tu.Dan dorang buat-buat muka tak malu sahajalah.

Haih.Duduk kat hospital ni macam-macam ragam aku tengok.Sedih, marah, kecewa semua ada. Cuma, mood happy tu jarang lah ada di atmosfere hospital.Siapa yang rasa gembira berada di hospital kan?

But because of mama, because of i love her with all my heart, im willing to stay there.


6 comments:

  1. nak hepi ko kne pegi wad bersalin miah...

    ReplyDelete
  2. AnonymousJune 26, 2010

    I like your blog !!Thank you. They are really great .
    do not miss my goods , they are very beautiful !!
    Fashion watches
    Discount watches
    Antique pocket watches
    Engraved pocket watches
    pocket watch
    Keychain Watches

    ReplyDelete
  3. :) bau kuah eh???hehehehe.........tp sayang..padayappa takde.....

    ReplyDelete
  4. sape keje kt hospital tu mmg kental
    mcm mcm boleh tgk
    kepala pecah la
    hidung koyak la
    tulang patah la
    respek la jgk kan?
    kalau aku mao pengsan tu
    wahaha
    =D

    ReplyDelete
  5. best klu aku ade kat situ. nak gak tgk acara tarik rambut kategori 40kg ke atas.
    lagi best klu tgk ko join tarik tetiba.. menyelap kejap..apekah ini?hahahaha

    ReplyDelete
  6. orange: oh, ye jugak.dpt baby ek.tp aku rs ngeri jugak kalao nak ke labour room.

    tak kenal: thanks.

    ben: hehe.padayappa.

    aiman: aku tak boleh keje kat hospital.siyes.

    ab: hahaha.teringin gak nak main tarik2 rmbot.

    ReplyDelete