Dec 20, 2010

Baru habis kerja, teros online sambil menghayati suasana di luar tingkap yang sedang berkabus.Rasa macam kat Victoria, Australia.Haha.

Dah dekat 4 bulan kerja di sini.Not bad, so far.Tapi kerja aku memang kejam, punca mata tak boleh pejam.Haha.

Yang tak best kerja aku sebagai Front Liner yang lebih kepada Customer Service ni, adalah kene tahan rasa bila kene maki oleh customer yang macam b***.

Tapi its good jugaklah, i learn how to improve my communication to handle these fussy guest.

Yang lain, hurm, maybe masa senggang aku tak banyak terutama weekend atao public holiday.Aku mesti be on duty.Nak hang out dengan kawan-kawan di hujung minggu sudah takde.Aku pon dah tak tahu berapa banyak majlis kawen kawan-kawan yang dah ter miss.Haiyak, so dissapointed.Tapi nak buat camne, work comes first now.

Lain-lain, aku rasa seronok bekerja di sini.Rasa glamor, tak jugak, tapi rasa dihargai bila got something daripada guest yang datang check in di hotel ni.

Hari tu, rasa touched bila one of group makcik-makcik Cina yang seusia opah aku datang check in, kemudian dia bagi aku chocolate.Walaopon nampak simple, tapi rasa dihargai service yang di provided tu.

Lain agenda, ada jugak guest yang miang.Bagi nombor telefon ajak keluar bila habis duty.Oh, kalao lah aku materialistik, lama dah aku pao guest tu macam-macam.Haha.Tapi kerja is kerja.Aku bukan artis minta di layan oleh VIP di luar masa kerja.I have already my own VIP in my heart.Haha.Hurm, pada aku, apa sahaja kerja yang kita buat, yang penting kene rasa enjoy.Mungkin mula-mula rasa taik, tapi lama-lama akan rasa adapted.(message untuk diri sendiri)

Okeylah, chao.Mahu mandi.Maghrib already.Bye.

No comments:

Post a Comment