Dec 24, 2010

=)


Gambar hiasan.Heh.

Pukul 5 petang keluar berdating makan nasi, bukan makan walfer ok.Haha.Dia ambik lauk kari ikan kembong, dan aku ambik ayam masak merah.Juga order extra sup daging, sebab dia cakap i need a bowl of soup to generate my energy.(Actually energy reactivate selepas berjumpa dia, bukan sebab sup itu kerana 7 hari tanpa dia di sebelah, rasa seperti berjalan di padang pasir yang luas.Hari rasa panjang dan lengang.Heh).

Topik masa makan adalah kari.Tapi kondensi bertukar bila aku cakap pada dia, kari buat aku sedih sebab dulu, hari-hari masak kari mamak untuk abah sebelom aku ke hospital accompany mama di sana.Hari-hari tersebut aku takleh lupa.Aisey, mata dah hangat.

Incik Zahari just stared at me.Deeply."I wont to see u cry anymore.Im here kan?" Dia teros suap ikan kari dia dan aku tak jadi nangis.Haha.


Habis makan, pergi find out dvd Naruto kegemaran Incik Zahari.Umur dah 35 tahon, maseh menonton Naruto.Bila ditanya kenapa Naruto best,dia cakap Naruto ada sense of spirit yang boleh influence mood dia. Ah, malas nak paham. Aku tak minat karton, aku minat drama.Haha.Tapi sebenarnya aku jeles dengan Naruto sebab dia selalu menjadi orang ketiga aku dan dia.Haha.


Masa nak bayar, aku tengok dia pick up satu lagi cd.English evergreen love songs. Peh, ingat jiwa Naruto.Rupanya jiwa George Benson. Haha.Aku tengok list lagu.Unchained Melody.Righteous Brothers."This song for u".Dia malu.


Hurm.


Sekarang sudah pukul 4 pagi ketika aku tulis entry ni. Already be in KL, di rumah my darling Zabrina.Dia dah tidor tapi aku tak.Aku kalao dapat online, tak tidor satu hari pon ok, macam zaman studi dulu.Nasib laktop tak meletop.Haha.


Esok aku pulang ke hometown, naik keretapi ke utara (love this part) untuk attend family day, bagi support untuk mama.Mama masok pertandingan memasak tomorrow.Aku gembira mama semakin happy dengan daily day dia bersama kawan-kawan.Semoga senyuman itu, Tuhan tak tarik lagi.

Ok, baru rasa ngantok.Bye.


2 comments:

  1. love nak masak kari jugak!!

    ReplyDelete
  2. heh.mari main masak2.teruja mncari hari yg sesuai.

    ReplyDelete