Jul 30, 2011

PMS-perangai macam setan.

Satu perkara yang aku rasa tak suka about period adalah datang nya Gejala Pra Menstruasi (pms) dalam seminggu dua sebelom period ber mula.

Selain rasa diri sangat gemok ketika ini sebab around these days, nafsu makan melebihi daripada nafsu singa, tekanan emosi juga melampau-lampau tinggi nya.And what the worse thing, aku akan melempias kan emosi tu pada lelaki yang di sayangi.If tak abah atao Along di rumah, currently yang paling dekat adalah incik Zahari.

Seperti semalam.

Hanya kerana Incik Zahari ter silap bagi statement, iaitu tak larat nak pergi ke kopitiam makan asam laksa yang aku craving sangat, aku merajuk bagai kes sebesar kes liwat Anuar.For the first time dia text pujuk dan offer pergi the other venue, then call up aku lagi ajak makan laksa yang dia selalu belanja, semua aku refused.Ego, memberontak dan rasa touching over gila. Then bila incik Zahari pergi main badminton, aku still mengada-ngada suruh dia cepat balik.Rasa tak boleh tengok dia spend time dengan kawan-kawan lelaki beliao.I need his attention, kalao boleh sehari suntuk.


Serious, actually on that time its not myself, aku rasa.Aku nak lelaki itu paham.Its not what i want tapi semua tu datang dari perubahan hormon yang not only mengatur sistem reproduksi tapi juga berpengaruh pada bahagian otak yang mempengaruhi emosi dan perasaan (itu yang aku google tadi).

Tapi, kejadian lelaki ni sempurna sifat nya.Mereka di jadikan kontra dengan kita, as perempuan.Berapa banyak aku mengada-ngada, Incik Zahari tetap tenang di sisi.Ikot kan sahaja drama yang aku create.


Masa kerja pagi tadi, after keluar dari wash room, aku msg dia.


"Im period.Patot lah nak marah abang je.Sorry.I miss u"

"I miss u too.Oh, tak dapat lah nak puasa this Monday?Haha."


Macam tu je reply.Kalao aku di tempat dia, mesti aku cakap, oh dah kau dera perasaan aku semalam, merajuk satu hari, ajak pergi makan semua taknak, mudah je cakap sorry.Haha.But he is a man, begitu lah kejadian mereka.
Hari ni rasa nak marah lagi dengan dia sebab semalam tak nak temankan aku pergi kopitiam, tapi hari ni bila kawan-kawan laki dia ajak keluar, laju jeh.Tolong, i hate PMS.

No comments:

Post a Comment